Uw apotheker(s):

Dhr. P.V. Nguyen MSc en Mw. A.G.J. de Zwart MSc

Tel: 0165 55 21 44

assistentesdu@apotheekroosendaal.nl

Houd uw medicatieoverzicht actueel!

 

Een actueel medicatieoverzicht
is een overzicht van alle geneesmiddelen die u gebruikt. Daar kunnen ook middelen op staan die u zonder recept koopt, de zogenaamde zelfzorgmiddelen. Bovendien staan op het medicatieoverzicht nog meer belangrijke gegevens over uw medicatie, eventuele allergieën, enzovoort. De apotheek maakt dit overzicht graag voor u. Vraag erom.

Informeer uw apotheek
Controleer regelmatig of uw gegevens nog kloppen. Als u meent dat er onjuistheden in uw medicatieoverzicht staan, neem dan contact op met uw apotheek. Geef wijzigingen in het gebruik van uw geneesmiddelen zo snel mogelijk door. Meld het gebruik van vrij verkrijgbare middelen zoals pijnstillers, vitamines en homeopathie. Meld ook andere zaken zoals zwangerschap, borstvoeding, allergieën, bijwerkingen van eerder gebruikte medicijnen en alles wat voor uw geneesmiddelengebruik van belang kan zijn. Informeer uw apotheek.

Neem uw actueel medicatieoverzicht mee
U kunt met het overzicht makkelijk laten zien wat u precies gebruikt als u op vakantie gaat, naar een ziekenhuis of naar een vervangend arts moet. Het is raadzaam om het actuele medicatieoverzicht altijd bij u te hebben, zeker wanneer u buiten Roosendaal komt.

Veilige zorg
•    Met het actueel houden van uw medicatieoverzicht helpt u de apotheek om bij te dragen aan veilige zorg.
•    Door al uw medicatie steeds bij een vestiging van Apotheek Roosendaal te halen, kunnen zij gemakkelijk controleren of u uw medicijnen veilig samen kan gebruiken.

Toestemming
Wilt u dat zorgverleners uw medische gegevens elektronisch kunnen delen? Kijk voor meer informatie op volgjezorg.nl.

Medicijnen mee op reis
Gaat u op reis? Kijk ook even op de site van Het CAK of u voor uw medicijn een speciale verklaring nodig heeft. Dat is bijvoorbeeld nodig voor medicijnen die onder de Nederlandse Opiumwet vallen.